Dessa är de bästa golfbanorna i Stockholm

Golf är en av de mest populära sporterna i Sverige, och av goda skäl – landet har några utmärkta golfbanor. Om du är ute efter att slå uti Stockholm, se till att kolla in dessa banor. Tänk på att många av banorna är ganska populära och att det är bäst att boka i förväg!

Om du letar efter en utmanande och givande golfupplevelse har Stockholm några av de bästa golfbanorna i landet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare finns det en golfbana som passar dina behov. Här är några av de bästa golfbanorna i Stockholm.

De bästa golfbanorna i Stockholm är Bro Hof Stadium, Ullna GC, Bro Hof Castle och Lidingö.

Bro Hof Stadium

Den bästa banan är Bro Hof Stadium. Den ligger i Bromma väster om Stockholms centrum. Detta är en 18-håls mästerskapsbana som är centrerad på en gammal gård med anor från 1728

En annan bra bana i regionen – som erbjuder en extremt varierad blandning av hål – med en nio i inlandet och en nio intill havet, är Ullna Golfklubb, som ligger norr om Stockholm nära Arlanda flygplats)

Bro Hof slotts norra bana i Huddinge söder om Stockholm lockar många lokalbefolkningen med sin intressanta utformning med vattenhinder på flera hål. Lidingö GK, som ligger på ön Lidingö strax utanför Stockholm, är en 27-håls parkbana som har rankats som en av de bästa i Sverige. Signaturhålet är det nedåtgående par-3-hålet, det sjätte, vars green ligger farligt nära kanten på en klippa med utsikt över Östersjön.

Mälarö GK

Mälarö GK, som också ligger på en ö – denna gång öster om Stockholm på Södertörn – har två 18-håls mästerskapsbanor, båda designade av Peter Alliss och Clive Clark. Klubben ligger på 220 hektar med böljande landskap och skogsmark.

Så där har du det, några av de bästa golfbanorna i Stockholm som du kan prova på! Njut av ditt spel! Är du själv sugen att börja spela golf? Spana in Happy Golfers artikel om att hur du börjar spela golf.

Håll dig uppdaterad för mer information om var och en av dessa banor, inklusive deras läge, svårighetsgrad och vad du kan förvänta dig när du besöker dem! Tänk på att många av dessa banor är ganska populära, så det är bäst att boka i förväg. Ha ett fantastiskt spel!

Sammanfattningsvis

Några av de mest kända golfbanorna i regionen är Bro Hof Stadion, Ullna Golfklubb, Bro Hof Slott och Lidingö GK. Utöver de som anges ovan finns Mälarö GK på en ö öster om Stockholm på Södertörn – som har två 18-håls mästerskapsbanor – och det finns en 27-håls parkbana på en 220 hektar stor tomt vid Skuru IK.

Ha kul på några av de bästa golfbanorna i Stockholm!